Clara van Assisi

Stichteres van de clarissen

Op zoek naar boeken over Clara van Assisi?
Kijk eens in de webshop van de Franciscaanse Beweging!

De Heer zij altijd met je, en mogen Hij geven dat jij altijd met Hem zijt!

~ Clara van Assisi

Clara werd geboren in 1193 in een familie die tot de stadsadel van Assisi behoorde. In de nacht van Palmzondag 1211 begeeft zij zich naar Portiuncula om zich, in handen van Franciscus, aan de Heer toe te wijden. Na enige tijd vestigt zij zich met een paar medezusters in het kloostertje van San Damiano. Zij leidde een streng leven en maakte zich sterk voor een strikte beleving van het armoede-ideaal dat zij zo in Franciscus bewonderde. Zij laat een aantal geschriften na die van haar geestelijke diepgang getuigen. Grote delen van haar leven heeft zij ziek gelegen. Daags voor haar dood ontvangt zij de bevestiging van haar regel, waarin zij haar hoge idealen, bijzonder dan van de armoede, had vastgelegd. Zij stierf op 11 augustus 1253.

Gerelateerde nieuwsberichten