Straatpastoraat Den Bosch

viert 30-jarig jubileum

Op zaterdag 2 oktober viert het Straatpastoraat Den Bosch haar 30-jarig bestaan én het feit dat er al 40 jaar een straatpastor onderweg is in ‘s-Hertogenbosch. Het Straatpastoraat Den Bosch huist sinds enkele jaren in Stadsklooster San Damiano. In het bestuur van het Straatpastoraat heeft de Bossche gardiaan broeder Fer van der Reijken zitting namens de deken van ‘s-Hertogenbosch.

Een luisterend oor bieden

Het Straatpastoraat Den Bosch is een organisatie die vanuit de katholieke beginselen een luisterend oor en een helpende hand wil zijn voor dak- en thuislozen in Den Bosch en omstreken ongeacht hun levensbeschouwing, land van herkomst en achtergrond. Het straatpastoraat is er dus voor ieder die dakloos is en buiten moet slapen en voor de thuislozen die wel een dak boven hun hoofd hebben maar moeite hebben hun eigen leven op te bouwen.

De hoofdtaak van de straatpastor, Lianne van Oosterhout, is een luisterend oor bieden en hiermee aandacht bieden aan de gehele mens en al wat er speelt in het leven. Het luisteren naar het levensverhaal blijkt een goede ondersteuning te zijn om verder te gaan op het levenspad. Hoe hobbelig en grillig dat ook kan zijn.

In het Stadsklooster San Damiano houdt de straatpastor op donderdagmiddag spreekuur en op de eerste zaterdag van de maand is er een viering om 15.30 uur.

Ter gelegenheid van het jubileum werd straatpastor Lianne van Oosterhout geïnterviewd door de lokale Bossche zender Dtv. Het filmpje is te zien via deze link.

Het jubileumprogramma
10.00 uur: Braderie in de kloostertuin
– kraampjes met lekkers & moois. Gemaakt door mensen van Stichting Loods
– kraampjes met 2e hands spullen Vincentius Vereniging
– informatie over het Straatpastoraat
– het luisterende oor van de Staatpastor en haar vrijwilligers

13.00 uur: De kracht van het vertellen
Straatpastor Lianne van Oosterhout beschrijft haar bijzondere werk als straatpastor

15.30 uur: Viering 30 jaar Straatpastoraat in de kloosterkerk

16.00 uur: Receptie, aansluitend aan de viering, voor genodigden

NAAR NIEUWSOVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten