100 jaar OLV van Lourdesparochie in Maastricht

sinds 2004 onder leiding van broeder Mattie Jeukens ofm

De Maastrichtse parochie OLV van Lourdes bestaat 100 jaar. Franciscaan Mattie Jeukens is er al twintig jaar pastor. Op zondag 14 april gaat hij voor in de eucharistieviering bij gelegenheid van het jubileum.

Op zaterdag 13 april 2024 is het precies 100 jaar geleden dat in Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld de parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes werd gesticht. De wijk en gemeenschap herdenken het honderdjarig bestaan met diverse activiteiten, zoals een tentoonstelling over de totstandkoming van het kerkgebouw. Op zaterdag 13 april, 20.30 uur, zal het jubileum gevierd worden met een eucharistieviering, opgedragen door bisschop Everard de Jong. Op zondag 14 april, 10.30 uur, zal de mis worden opgedragen door franciscaan Mattie Jeukens ofm, die inmiddels twintig jaar als pastor aan de OLV van Lourdesparochie verbonden is. Aansluitend is er een receptie

Meer informatie over activiteiten in het kader van het jubileum is te vinden op de website van de parochie www.lourdeskerkmaastricht.nl

Pastor Mattie Jeukens ofm.

Gerelateerde nieuwsberichten