Franciscaans Jongerenwerk (FJW)

Geloven in de toekomst

Tijdens het Franciscaans Jongeren Treffen (FJT), najaar 2023, stond het thema ‘Geloven in de toekomst’ centraal. Deelneemster Rianne Blom geeft een korte impressie van een geslaagd weekend.

Geloven we in de toekomst? En in de toekomst van ons geloof?

Na de goede vrijdagavond, waarbij we kennis maakten met elkaar, gingen we zaterdag dieper op het thema in. Geloven we nog wel in de toekomst? En hoe zit het met de toekomst van ons geloof? Alle dingen die in ons opkwamen schreven we op een bord om daarover vervolgens met elkaar in gesprek te gaan. Woorden als vrede, geloof, geven en nemen, liefde en hoop kwamen aan bod.

De zaterdagmiddag stond in het teken van een stiltewandeling over de dijk in Megen. Wie eerder in Megen is geweest, weet dat het wandelen daar geen straf is. In de avond genoten we van gezelligheid rond het kampvuur.

Op de zondag schoven we aan bij de viering van de broeders en na een heerlijke maaltijd was het tijd om het weekend af te sluiten. We zetten onze ervaringen door middel van een ‘elfje’ (een dichtvorm) op papier en wisselden die uit. Nog even een groepsfoto en toen was het echt tijd om afscheid van elkaar te nemen. We keken terug op een goed weekend en op een FJT dat in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar is!

Rianne Blom


Dit verslag verscheen eerder in het magazine Minderbroeders Franciscanen, 2024, editie 1

Gerelateerde nieuwsberichten