Vastenbezinning over broosheid via TAU

Franciscus en Clara, kwetsbare heiligen

De Vlaamse franciscaanse beweging TAU biedt via haar website een online bezinningsprogramma aan van zeven weken. Het thema is broosheid. Wie wil, kan deelnemen aan de wekelijkse online-zoomsessie op maandagavond.

Deze bezinning brengt je dichter bij je eigen broze bestaan

Broos, dat zijn we allemaal. Tegenslagen of ziekte zetten ons hele leven soms grondig overhoop. Dan vergt het veel moeite om die kwetsbaarheid te kunnen omarmen.

Ook Clara en Franciscus hebben geworsteld met hun broze lichaam: ook voor hen was het een moeizaam proces om zich met die kwetsbaarheid te verzoenen.

​Tijdens het TAU-bezinningsprogramma voor deze Veertigdagentijd ga je stap voor stap bij hen in de leer. Deze bezinning brengt je dichter bij de kwetsbare Franciscus en Clara maar vooral ook bij je eigen broze bestaan en de manier waarop je daarmee omgaat.

De online bezinning is te volgen via: www. www.franciscaansbezinnen.be.

De bezinning bestaat uit teksten, illustraties, muziek en videofragmenten.

Verder is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een online-bezinningsgroepje dat zeven weken achtereen op maandagavond via Zoom samenkomt. De data zijn: maandag 19/2, 26/2, 4/3, 11/3, 18/3, 25/3 en 1/4 telkens van 19.30 tot 21.00 uur. Deelnemers gaan op een contemplatieve manier in dialoog over wat hen raakte in de online bezinningen. Aanmelden kan bij: stijn@franciscaansleven.be.

Wie de wekelijkse programma’s liever offline volgt kan pdf-boekjes gebruiken (eveneens te vinden via webpagina: www.franciscaansbezinnen.be. Daar kan men zich ook aanmelden voor ontvangst van de wekelijkse vastenbezinningen via email).

Meer info over lokale bezinningsgroepjes: voor regio Zottegem, contacteer An; voor regio Heusden-Zolder, contacteer Willy.


Illustratie: Jana. Speciaal voor de vastenbezinning 2024 maakte Jana een zestal tekeningen (zie bovenaan). Meer info: inwezig.be

Gerelateerde nieuwsberichten