Samenwerking Koning Willem I college

Samen met studenten van het Koning Willem I college organiseren we het franciscaans jongerentreffen (FJT). Het FJT is een evenement voor jongeren door jongeren. Dit jaar is het FJT in het weekend van 29-30 september en 1 oktober in het klooster in Megen.

Op 12 mei kwamen de studenten op bezoek in het Stadsklooster San Damiano voor hun eerste les evenementenlogistiek. Voor de meeste studenten was het de eerste keer dat ze in een klooster kwamen. De ‘les’ begon met een rondleiding van broeder Hans-Peter. De studenten waren bijzonder geïnteresseerd in een eeuwenoud boek in de bibliotheek maar ook de biechtstoel in de kloosterkerk werd uitgebreid bekeken.

Na de uitleg over het leven in het klooster gingen de studenten in groepjes uiteen om te brainstormen over het thema van het FJT.  Nadat verschillende thema’s de revue waren gepasseerd, gingen de meeste stemmen naar het thema dat vanuit meerdere kanten bekeken kan worden. Het thema voor FJT 2023 is: Geloof in de toekomst.

De komende weken gaan de studenten aan de slag om rondom dit thema een draaiboek te maken wat ze 30 juni aan ons zullen presenteren.