Overnachtingsgelegenheid in franciscaanse woongemeenschap in Almelo

Fietsers en wandelaar welkom in De Wonne

Fietsers en wandelaars in de regio Almelo, die voor één of twee nachten onderdak zoeken, kunnen terecht bij de franciscaanse woongemeenschap De Wonne, voor een eenvoudige kamer, avondmaal en ontbijt.

Onze leefwijze is te kenschetsen met de woorden: gastvrij, betrokken, eenvoudig en duurzaam

Woongemeenschap De Wonne is gehuisvest in een voormalig franciscanessenklooster, dichtbij het centrum van Almelo. Ze is op franciscaanse leest geschoeid. De gemeenschap biedt al meer dan 28 jaar gastvrijheid aan mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben.

Naast de opvang van tijdelijke bewoners is De Wonne ‘open huis’ voor mensen die fietsend of wandelend onderweg zijn en voor één of twee nachten onderdak nodig hebben. Het onderdak is inclusief de gezamenlijke warme maaltijd om 18.00 uur en het ontbijt tot 9.00 uur ’s morgens. Er is een gezamenlijke huiskamer en gasten kunnen deelnemen aan het avond- en/of ochtendgebed in de kapel van het huis.

De woongroep (kernleden en tijdelijke bewoners) bestaat doorgaans uit 10 tot 12 personen. Samen zorgen ze dat het huishoudelijk werk gedaan wordt en het leven in huis zo plezierig mogelijk is. De leefwijze in De Wonne is te kenschetsen met woorden als: gastvrij, betrokken, eenvoudig en duurzaam. De kernleden voelen zich gevoed door het christelijk geloof.

De woongemeenschap biedt  haar gasten een eenvoudige kamer met opgemaakt bed (incl. handdoeken). De douche en het toilet deel je met de huisgenoten.

PRAKTISCHE GEGEVENS

Plaats: De Wonne Almelo, Arendsboerweg 1, 7601 BA  Almelo

Kosten per nacht: € 25,- (all-in). Minima betalen € 17,50 (all-in)

Capaciteit: maximaal 3 wandelaars of fietsers

Informatie over onze woongemeenschap: www.dewonnealmelo.nl

Reservering minimaal 2 dagen vooraf via info@dewonnealmelo.nl of 0546-456436.

Gerelateerde nieuwsberichten