Terugblik Everardusherdenking

Viering rond de gedachtenis van het sterven van Broeder Everardus

Er staat weer heel wat te gebeuren rondom stadsklooster La Verna, onze communiteit in Amsterdam. Maar niet alleen rondom, maar ook binnenin nu de bezinnende ‘summer-after’ de opheffing van Stichting La Verna voorbij is.

22 december vierden we traditiegetrouw de gedachtenis aan het sterven van het heilig Bruurke. De eucharistie werd opgeluisterd en ondersteund door het parochiekoor, dat met veel plezier de meerstemmige Everardusmis zong, gecomponeerd door onze oudorganist wijlen Alois Cremers. Voorganger was Dr. Josef Wissink, lid van het bestuur van de Everardus Stichting. Na de viering kon men elkaar ontmoeten in de pandgang onder het genot van een kop koffie.

In de refter vond daarna de Everarduslezing plaats door twee personen: de heer Wissink en Broeder Loek. De laatste las het deel voor dat was voorbereid door Kees van der Wiel, die echter te slecht bij stem was om het zelf te doen. Thema: biecht, boetedoening en biechtvader.

Br. Loek Bosch ofm

Gerelateerde nieuwsberichten