Vastenbezinning TAU: Onderhoud het evangelie

Al sinds 2016 organiseert de Vlaams-franciscaanse beweging TAU een digitale vastenbezinning. Dit jaar baseert zij zich op de 800ste verjaardag van de Franciscaanse Regel. Je kunt meedoen via de website van TAU, waar bezinningsteksten te vinden zijn. Je kunt je daar ook aanmelden voor een online-bezinningsgroepje dat wekelijks via Zoom samenkomt.

Loopt je leven niet altijd gesmeerd? Gebruik de veertigdagentijd voor een evangelisch groot onderhoud

Paus Honorius III keurde in 1223 met een heel eenvoudige bulle de nieuwe Regel van de Minderbroeders goed. Volgens de eeuwenoude verhalentraditie trok Franciscus zich 40 dagen terug in het pittoreske kloostertje van Fonte Colombo om de vorige regel te herschrijven.

Tijdens de komende vastenperiode willen we de 800ste verjaardag van de definitieve Regel van de Minderbroeders gedenken. In de eerste verzen van de regel houdt Franciscus zijn medebroeders meteen de basisregel voor ogen: “Onderhoud het evangelie, levend vanuit gehoorzaamheid, zonder bezit en zuiver van hart.”

Komende vastentijd beschouwt TAU dan ook als de ideale periode voor een groot evangelisch onderhoud. Verschillende getuigenissen over evangelische sleutelfragmenten zetten ons week na week op weg. In de Goede Week herlezen we het Passieverhaal vanuit het kruis van San Damiano.

Meedoen?

  • Je kunt de wekelijkse bezinning volgen op de website: evangelieonderhouden (franciscaansbezinnen.be).
  • Op de website kun je je ook inschrijven om de bezinningen via e-mail te ontvangen.
  • Verder vind je er informatie over hoe je kunt deelnemen aan een online-bezinningsgroepje dat wekelijks samenkomt via Zoom.

Gerelateerde nieuwsberichten