Voorstelling over Elisabeth van Thüringen, van landgravin tot minderzuster

24/03: ‘De vrouw die keuzes durfde te maken’ – Theatervoorstelling door Peter Vermaat ofs

Op vrijdag 24 maart speelt de dichter-verteller en poppenspeler-theatermaker Peter Vermaat een theatrale, poëtische en muzikale voorstelling over Elisabeth van Thüringen in de Augustinuskerk in Amsterdam.

Elisabeth van Thüringen (1207-1231) is de dochter van de koning van Hongarije. Ze groeit op aan het hof van de Thüringse landgraven. In haar korte bestaan ontdekt ze al snel wat essentieel is in het leven. Ze organiseert voedselbanken door de graanschuren open te zetten voor de armen. Op weg naar de kruistocht sterft haar man Lodewijk tijdens een epidemie en is zij, amper twintig jaar oud, weduwe met drie jonge kinderen. Ze neemt dan een belangrijke beslissing: ze verlaat het hof om zich in te zetten voor zieke zwakke mensen, steeds om een eerlijk bestaan voor iedereen.

Peter Vermaat vertelt haar levensverhaal, bijgestaan door zijn maskers en levensgrote poppen, en door Emma van Dobben, die als troubadour op trom, eenhandsfluit, lier, rebec en draailier de middeleeuwen laat herleven.

Datum: Vrijdag 24 maart

Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur

Locatie: Augustinuskerk, Postjesweg 123, 1057 DZ Amsterdam

Uitvoerenden: Peter Vermaat ofs en Emma van Dobben

Aanmelden en meer info: laverna@minderbroedersfranciscanen.net

Gerelateerde activiteiten