Interview over Broeder Everardus in het Katholiek Nieuwsblad

In het Katholiek Nieuwsblad verscheen onlangs onderstaand interview met Truus Tielemans over haar herinneringen aan ons bruurke. Het artikel is zeer het lezen waard.

Wat het ‘Bruurke van Megen’ zo bijzonder maakte: ‘Broeder Everardus was er altijd, vriendelijk maar zwijgend’

Vandaag, 22 december, is de sterfdag van Everardus Witte (1868-1950), beter bekend als het ‘Heilig Bruurke van Megen’. Officieel heilig is hij niet, maar de franciscanen heropenden dit jaar wel zijn zaligverklaringsproces. Katholiek Nieuwsblad zoekt in dat kader naar mensen die broeder Everardus nog persoonlijk gekend hebben. Zoals Truus Tiellemans: “Vroeger heb ik er nooit bij stil gestaan hoe bijzonder hij was. Nu denk ik: zalig of heilig worden, ja dat past wel.”

Aan de tafel midden in een echte Brabantse woonkeuken zit Truus Tiellemans (90). Ze woont nog zelfstandig in Haren (vlak bij haar geboorteplaats Megen). Er staat een rollator binnen handbereik, maar Truus lijkt verder zeer vitaal. Haar ogen stralen scherpzinnig. “Alles is wel versleten hoor, maar ik gebruik weinig medicijnen”, zo meldt ze direct. De muren hangen vol foto’s van haar kinderen en inmiddels vele kleinkinderen. Op tafel, half op de zelfgehaakte pannenlap, ligt het Brabants Dagblad van 14 oktober 2022. ‘Na Titus Brandsma nu ook ’t Heilig Bruurke van Megen?’, kopt de krant. “Mooi hè? Deze bewaar ik hoor!”, zegt Tiellemans met enige trots.

Lees verder via >>deze<< link op de website van het Katholiek Nieuwsblad.

Hettie van der Ven

Gerelateerde nieuwsberichten