Klooster Nijmegen verkocht aan stichting Herencia

Gisteren is de levering van ons voormalig klooster aan de Vermeerstraat 7 te Nijmegen geweest. Vlak voor de zomer vertrokken de laatste broeders en toen is de verkoop in gang gezet. De koper is stichting Herencia, een vastgoedinvesteerder met hart voor historische panden in Nijmegen, die aangaf dit “één van de mooiste bezittingen vindt”, die ze heeft. De broeders kochten de grond ooit aan in september 1926 en doen nu afstand van deze prachtige locatie met vol vertrouwen in de koper.

Dit is één van onze mooiste bezittingen

Stichting Herenica

De bedoeling is dat er voor Kerstmis een overeenkomst wordt gesloten met een zorginstelling die langjarig een begeleid wonen project wil huisvesten aan de Vermeerstraat; de overeenkomst is op een haar na geveld. Idealiter wordt er, als dat lukt, vanaf 1 maart a.s. gestart met de beperkte verbouwing tot ca. 23 zorgappartementen. In een tijd dat er veel behoefte is aan zorgplekken, is dit een goede toekomst voor ons pand.

Voor zowel ons als de koper is het over en weer een prettige samenwerking geweest.

Gerelateerde nieuwsberichten