Vlaamse TAU-beweging organiseert Andiamo-middag: ‘Laten we gaan’

Franciscaanse spiritualiteit NU in de praktijk

Op zaterdag 10 december organiseert TAU te Gent haar eerste franciscaanse ‘Andiamo-bewegingsmiddag’. Doel: de franciscaanse spiritualiteit in deze tijd en in deze wereld aanwezig stellen. Opdat ze een levengevend antwoord mag bieden aan velen. Iedereen die zich franciscaans geëngageerd voelt, is van harte welkom!

Wie vastberaden en toch soepel, onbezorgd en waakzaam op weg gaat, kan door niets of niemand worden tegenhouden

Andiamo oftwel ‘laten we gaan’ is een warme uitnodiging om samen op weg te gaan en net zoals Franciscus en zijn broeders als pelgrims in deze wereld te leven. Het gaat erom eenvoudig te leven, als broeders en zusters, in verbondenheid met God, met de Schepping, met elkaar en met onszelf. En om samen ontvankelijk, met vreugde en vol vertrouwen het voetspoor te volgen van Jezus, dé pelgrim bij uitstek.

Rond die gedachten organiseert de Vlaamse TAU-beweging op zaterdag 10 december haar eerste franciscaans bewegingsmoment.

Wie vastberaden en toch soepel, onbezorgd en toch waakzaam op weg gaat, kan door niets of niemand worden tegenhouden. Dat tonen Franciscus en Clara ons.

Levengevend antwoord

Al wie zich door Franciscus en Clara geïnspireerd weet, is uitgenodigd om samen te zoeken naar wegen om de franciscaanse spiritualiteit in deze tijd en in deze wereld aanwezig te stellen. Opdat ze een levengevend antwoord kan bieden aan velen.

Theoloog Hans Geybels zal de aanwezigen op weg helpen bij het brainstormen over mogelijke activiteiten en concepten. Twee franciscaanse thema’s staan centraal: “Ga en verkondig het evangelie, desnoods met woorden” en het “Kerstverhaal van Greccio”, de plaats waar 800 jaar geleden Franciscus op het lumineuze idee kwam om een levende kerststal in te richten.

De TAU-beweging hoopt hiermee in 2023 de franciscaanse familie op de kaart te zetten met tal van kleine of grotere acties.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 10 december
Plaats: Clemenspoort, Overwale 3, 9000 Gent.
Aanvang:  13.30 uur. De middag eindigt met een glaasje rond 17.00 uur.
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier.
Meer info: via de website van TAU.

Gerelateerde nieuwsberichten