Bruurke op de tentoonstelling De Nationale Portretprijs

Werk van Maria van der Laar tijdelijk niet in het Everardusmuseum

Sinds de viering van de 150e verjaardag van broeder Everardus en de daarbij behorende tentoonstelling stond er in het museum van broeder Everardus een kop (tja, dit is nu eenmaal de juiste kunsthistorische term) van het Bruurke gemaakt door Osse kunstenares Maria van der Laar. We hadden het werk in bruikleen.

De kop van Everardus zoals hij op de tentoonstelling in 2018 stond.
Fotograaf: Gerard van Buul ofm

Fotograaf headerfoto: Maria van der Laar

 

Haar kunstwerk is nu uitgekozen voor een landelijke tentoonstelling. Deze tentoonstelling “De Nationale Portretprijs” is doorgaans (zoals de naam al zegt) een wedstrijd. Dit jaar is het wedstrijdelement losgelaten, maar is gekozen voor het thema ‘in Herinnering – portretten van dierbaren’. Zo is het werk op de flyer ‘Peter R. de Vries, opdat we niet vergeten’ uit 2021 van Ans Markus.

Uit de honderden inzendingen zijn er 50 uitgekozen door een vakjury. Een wel verdiende eer voor Maria en haar mooie werk. Onlangs haalde Maria het werk op uit ons museum. Dit kon zij natuurlijk vrij doen, aangezien het een bruikleen betrof, maar ook in alle andere gevallen zouden wij natuurlijk het beeld hebben afgestaan voor deze tentoonstelling.

Zo komt ons Bruurke weer eens buiten de Megense grenzen!

Meer informatie over Maria van der Laar en haar werk is >>hier<< te vinden.
Wie het beeld en de andere prachtige kunst wil gaan bewonderen:

De tentoonstelling “De Nationale Portretprijs” – Weekend van het Portret 2022
Data: 21 tot en met 23 oktober
Tijden: 11:00-17:00 uur
Locatie: Loods 6 (KNSM-laan 143, Amsterdam)

Meer informatie over Loods 6 is >>hier<< te vinden.

Gerelateerde nieuwsberichten