Bianca Akkermans-van Raaij

Nieuwe staffunctionaris Franciscaans Jongerenwerk

Bianca Akkermans-van Raaij is aangesteld als staffunctionaris bij het Franciscaans Jongerenwerk. Ze is de opvolgster van Hanneke ter Maat die begin dit jaar besloot haar baan bij ons op te zeggen. Bianca stelt zichzelf kort voor.

Met ingang van 16 september mag ik mee gaan bouwen aan het Franciscaans Jongerenwerk in de functie van staffunctionaris. Dat ik dit zou gaan doen, had ik 26 jaar geleden als net afgestudeerde Personeelswetenschap­per niet kunnen bedenken. Voor de snelle rekenaars, ja, ik ben bijna 50. Ik ben getrouwd met Arthur en we zijn trotse ouders van Carice (15) en Carlijn (14).

Even voorstellen…
Na jaren met veel plezier gewerkt te hebben in verschillende Human Resource functies, besloot ik na een bedevaart naar Lourdes, theologie te gaan studeren. Eerst als hobby naast mijn werk als HR-adviseur. Maar al snel werd mij duidelijk dat ik mijn langste tijd in het HR-vak wel gehad had. Door mijn studie en stages ging er een wereld voor mij open. Een wereld die tot dan toe redelijk onbekend voor mij was, maar waar ik merkte dat ik me daar goed bij voel.

Mijn afstudeerstage was bij Jong Bisdom Den Bosch en daar kwam ik in aanraking met het jongerenwerk. Daar zag ik hoe mooi het is om samen met jongeren op weg te gaan, een stukje met ze mee te lopen, een luisterend oor te bieden, maar ook om samen plezier te maken en te zien dat er een plek is waar ze zichzelf mogen zijn. Voor mij was het duidelijk dat jongeren een doelgroep zijn waar ik me voor in wil zetten. Ik heb dan ook niet getwijfeld om te reageren toen er een vacature kwam bij FJW.

Ik ben heel benieuwd naar iedereen die ik op dit voor mij nieuwe pad tegen ga komen.

Met mijn spontaniteit en enthousiasme, mijn open houding, betrokkenheid en interesse in de ander hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het Franciscaans Jongerenwerk.

En zoals ik in mijn sollicitatiebrief al schreef: ik ontmoet graag en wil ontmoet worden. Dus ik ben heel benieuwd naar iedereen die ik op dit voor mij nieuwe pad tegen ga komen.

Bianca Akkermans-van Raaij

Gerelateerde nieuwsberichten