Minderbroeders Hasselt

Boekentaswijding aan begin van nieuwe schooljaar

Minderbroeders uit Hasselt openden het nieuwe schooljaar met een ‘boekentaswijding’. De wijding was onderdeel  van kinderviering, zondag 4 september.

Als gevolg van de coronapandemie was het al weer drie jaar geleden dat er een kinderviering plaats had kunnen vinden in de Minderbroederskerk in Hasselt. Zondag 4 september was het eindelijk zo ver. In de voorbije weken werden kinderen, ouders, grootouders,  enz.  uitgenodigd om deel te nemen aan de start van het nieuwe werkjaar.

De boekentaswijding tijdens de kinderviering stond hierbij centraal. “Klaar voor een nieuwe start” was het thema van deze viering. De aanwezige kinderen werden actief bij de viering betrokken door aangepaste liederen, en vooral door het verhaal van Franciscus en de vogels.

Voorganger Piet Nulmans bracht niet alleen dit verhaal naar voren, hij duidde ook op een zeer begrijpbare en bestuivende wijze de mogelijkheden en de verscheidenheid van ieder kind. Met aandacht luisterden de kinderen, ouders, grootouders en andere aanwezigen naar de prachtige vertaling van het verhaal naar het dagelijks leven.

Na de viering werd er feest gevierd. Er vond een kinderreceptie plaats in de pandgangen van het Minderbroedersklooster. Uiteraard werden ook de talrijke andere aanwezigen uitgenodigd voor een glaasje en een hapje.

Het was een aangename en inspirerende start van het nieuwe werkjaar en het nieuwe schooljaar!

Fioretti

Tijdens de afgelopen zomermaanden werd in de Hasseltse kloosterkerk nog een andere traditie in ere hersteld: tijdens de weekendvieringen werden acht verhalen uit de Fioretti van Franciscus voorgelezen en becommentarieerd. De Vrienden van de Minderbroeders & Grauwzusters Franciscanessen Hasselt zorgde voor de uitvoering.

Gerelateerde nieuwsberichten