De Missionszentrale der Franziskaner (MZF) is verhuisd

Nieuwe plek in de Bonner Altstadt

De ‘Missionszentrale der Franziskaner (MZF)’ is verhuisd van Bonn-Bad Godesberg naar de binnenstad van Bonn “op twee, drie minuten van het station, nog dichterbij dan onze gemeenschap in Den Bosch”, aldus broeder Rob Hoogenboom, die er – als het gezicht van ‘Franciscus Helpt!’ – namens onze ‘Provincie van de Lage Landen’ heen was.

Het nieuwe pand van de MZF, links in de Gangolfstraße, boven de speelgoedwinkel Puppenkönig, met direct ernaast de Münsterkerk.

Ze hebben het bescheiden willen vieren

De MZF is van oorsprong de organisatie van onze Duitse medebroeders om vraag en aanbod van giften aan/voor de missie te coördineren. Sinds vele jaren is het een COTAF-project, wat betekent dat meerdere provincies, waaronder Oostenrijk en Nederland, zich erbij aansloten.

Samen met de medewerkers van ons provincialaat en broeder Rob Hoogenboom zijn zij de drijvende kracht achter ons project ‘Franciscus Helpt!’ Broeders (minderbroeders franciscanen, kapucijnen, conventuelen en broeders franciscanen) en zusters (franciscanessen) vragen geld om een concreet doel (een nieuwe school, een waterput, naaimachines voor naailes, enzovoorts) en via wervingsacties met flyers, brieven en websites zamelen zij dan het geld in.

Bij de Münsterkerk van Bonn
De nieuwe locatie is direct naast de Münsterkerk van Bonn gelegen. Op die plek werd ook de nieuwe opening gevierd met een honderdtal mensen. “Ze hebben het bescheiden willen vieren”, vertelt broeder Rob. Er waren medebroeders van over de hele wereld. Ook onze minister-generaal Massimo Fusarelli was erbij, samen met enkele medewerkers van het generalaat.

Ook vanuit Rome wordt er gekeken naar dit project; het kan een voorbeeld zijn voor andere delen van de wereld. De huidige voorzitter van de MZF, de Oostenrijkse broeder Matthias Maier, heeft nog vele ideeën voor de toekomst, aldus broeder Rob.

Minister-generaal Massimo Fusarelli

MZF-voorzitter Matthias Maier

Gerelateerde nieuwsberichten