Vrijwilliger gezocht voor kloostertuin ’s-Hertogenbosch

Heb je groene vingers, kun je zelfstandig werken en een aantal uren per week vrijmaken? Dan is tuinvrijwilliger worden bij Stadsklooster San Damiano

in ‘s-Hertogenbosch misschien iets voor jou.

We bieden je een groene oase in de stad, een rustgevende plek om in eigen tempo vrijwilligerswerk te doen

De ommuurde kloostertuin van Stadsklooster San Damiano is een halve hectare groot en ligt nabij het centrum en station van Den Bosch. Je kunt je in de kloostertuin blijven verwonderen over de natuur. Er is zoveel moois in te zien en te beleven. De kloostertuin bestaat uit een prachtig bos met oude bomen, gazon en plantenborders.
Regelmatig komen er groepen in de tuin om van al dit moois te genieten.
Zo’n unieke tuin waar door vele mensen intens van genoten wordt, vraagt om onderhoud en daar kunnen we je hulp goed bij gebruiken!

Wat vragen we?

  • Structurele ondersteuning (bijv. een dagdeel per week, werktijden in overleg) om de broeders en zusters te ondersteunen bij het werk in de kloostertuin.
  • Dat je groene vingers hebt, die feeling hebben voor wat kan blijven staan in de tuin en wat minder gewenste gewassen zijn.
  • Zelfstandig kunnen werken: onkruid wieden, heg of stuiken snoeien, daar waar planten overmatig groeien delen weghalen.

 Wat hebben we te bieden?

  • We bieden je een groene oase in de stad, een rustgevende plek om vrijwilligerswerk (in je eigen tempo) te doen.
  • Je wordt wegwijs gemaakt in de tuin en krijgt uitleg wat er te doen is.
  • Eigen ideeën over onze tuin kun je aan ons voorleggen.
  • De broeders, zusters en andere vrijwilligers kun je regelmatig tegenkomen als ze ook in de tuin werken.
  • Als de kloostertuin rijkelijk bloeit: een bosje bloemen voor je inzet of een stekje voor in je eigen tuin of op je balkon.

Meer informatie over de kloostertuin kun je vinden via deze link. Ben je enthousiast geworden over deze vrijwilligersvacature en wil je ons komen helpen? Dan nodigen we je uit om kennis te komen maken! Mail naar: s-hertogenbosch@minderbroedersfranciscanen.net en vermeld je contactgegevens, dan neemt broeder Roland contact met je op.

Gerelateerde nieuwsberichten