Blik op Clara van Assisi

‘Kalm-Aan-Reis’ naar Assisi

De Vlaamse TAU-beweging (voor franciscaanse spiritualiteit vandaag) organiseert deze zomer van 21 tot en met 27 juni een ‘Kalm-Aan-Reis’ naar Assisi. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Kijk altijd naar je begin. Houd je houvast vast, doe wat je doet, en geef niet op. ~ Clara van Assisi

Met een groep van maximaal 22 deelnemers verken je de belangrijke plekken die getuigen van het leven van Franciscus en Clara van Assisi. Je maakt uitgebreid kennis met hun spiritualiteit, hun kracht en kwetsbaarheid. Dit jaar wordt bijzondere aandacht gegeven aan de rijkdom en de wijsheid van Clara van Assisi.

“​We doen het ‘kalm aan’”, schrijft de organisatie op haar website. “Wie wenst, wordt met een taxibusje vervoerd naar de plek die we bezoeken (inbegrepen in de prijs). Wie graag te voet gaat, kan wandelen onder de begeleiding van een van de gidsen. Gedurende de hele reis houden we een rustig tempo aan met voldoende vrije tijd.”

De reis staat open voor iedereen. De franciscaanse spiritualiteit is erg actueel en wordt op een open manier aangereikt, met ruimte voor verstilling en ontmoeting.

Op de website van Tau staat een uitgebreide programmabeschrijving van dag tot dag.

Verblijf

Je verblijft in het centrum van Assisi. Er zijn zowel tweepersoonskamers als eenpersoonskamers, maar die laatste zijn beperkt.

Gidsen

Wim De Moor leeft in een kleine gemeenschap in Gent. Als jonge man was hij drie jaar aspirant-minderbroeder te Assisi, daarna werd hij docent aan het Lemmensinstituut te Leuven.

Barbara Mertens is sinds eind 2017 stafmedewerkster bij TAU en is sterk geïnspireerd door Clara van Assisi. Ze koestert een bijzondere interesse voor de biddende kluizenaarsziel van Franciscus en zijn ontmoeting met de sultan van Egypte.

Prijs

Tweepersoonskamer: € 1150 per persoon

Eenpersoonskamer: € 1300 per persoon

Inbegrepen in de prijs

Vliegtickets heen- en terug (geen maaltijden aan boord), alle taksen, begeleiding en gidsen vanuit TAU, klimaatcompensatie voor de vliegreis, alle geplande transfers en uitstappen met bus en taxibusjes, vol pension in het hotel, alle toegangsgelden voor de bezoeken, fooi voor chauffeurs en de personeelsleden.

Meer inlichtingen en aanmelding

Neem voor vragen contact op met Barbara Mertens via barbara.m.tau@gmail.com of op het nummer 0476 70 72 66. Of kijk op de website

Ga voor inschrijving naar het   inschrijvingsformulier.

Gerelateerde nieuwsberichten