Drie nieuwe rondwandelingen

Wandelen rond kloosters

Rond een aantal kloosters, gelegen aan ‘Ons Kloosterpad’ – een wandelpad van 330 kilometer langs kloosters en abdijen in Midden- en Oost-Brabant ­- zijn rondwandelingen uitgezet. Daaraan worden er nu drie nieuwe toegevoegd.

De rondwandelingen zijn over het algemeen binnen twee uur te wandelen. Drie nieuwe rondwandelingen worden er nu toegevoegd: in Oirschot, Megen en Uden.

De rondwandeling in Oirschot (9,8 km), sinds 2 april geopend, laat wandelaars kennismaken met het rijke religieuze verleden en erfgoed waar Oirschot bekend om staat. De route leidt langs elf erfgoedlocaties.

De rondwandeling rond Megen krijgt een feestelijke aftrap op 13 april. Deze rondwandeling van 4,8 km laat je de schitterende natuur rondom het clarissen- en franciscanenklooster in vestingstad Megen ontdekken.

En 1 mei is de lancering van de rondwandeling in Uden (10,7 km), ‘Vluchtoord voor verdreven kloosterlingen’ geheten. Burgemeester Paul Rüpp zal om 10.00 uur de opening verrichten in Museum Krona.

De rondwandelingen zijn uitgezet om ervoor te zorgen dat niet alleen de langeafstandswandelaars aan hun trekken komen via Ons Kloosterpad, maar ook mensen die graag wat minder kilometers willen maken. Ook zij kunnen zo genieten van de prachtige kloosters en de natuur eromheen.


Routes van de Rondwandelingen en etappes van Ons Kloosterpad zijn te downloaden via Visit Brabant.

Zie hier voor meer informatie over Ons Kloosterpad en over de derde druk van Bindboek Ons Kloosterpad.

Gerelateerde nieuwsberichten