Diakenwijding broeder Joachim Oude Vrielink

Op zaterdag 27 november 2021

Op zaterdag 27 november 2021 is door Mgr. Jan Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam, onze medebroeder Joachim Oude Vrielink door handoplegging en gebed tot diaken gewijd.

Broeder Joachim Oude Vrielink.

Het ordeslogo als afbeelding op de uitnodiging van de diakenwijding.

De wijding vond om 12.30 uur tijdens de eucharistieviering in de Basiliek van de H. Nicolaas te Amsterdamplaats . De zang in de viering werd verzorgd door het Schola Cantorum Amsterdam, met Laine Tabora als magistra cantus. Uiteraard zongen zij gregoriaans, de muziek die broeder Joachim zo dierbaar is. De minister-provinciaal, broeder Theo van Adrichem, en Joachims gardiaan, Frans Gerritsma concelebreerden.

De viering was ook te volgen via livestream. Zij is via Youtube nog terug te kijken. Klik daarvoor >>hier<<.
De orde van Dienst is >>hier<< te downloaden.

Joachims diakenwijding is de volgende stap op weg naar zijn priesterwijding. Joachim zal nu twee maanden meeleven met onze medebroeders in Libanon en Syrië. De collecte tijdens de eucharistieviering was daarom bestemd voor de franciscaanse caritas in deze landen.

Gerelateerde nieuwsberichten